just to tell u the untold ones..

aakkk..!! lihat review Bohemian Rhapsody jadi pengen nonton. Apadaya cuma bisa lihat kegempitaan para 70’s dan 80’s di sosmed. Trus ada yg pada janjian nonton..

Ya sudahlah..

Anywhere the wind bloooowwwss, doesnt really matter to meeeeeee.

Matter padahal matterrrr!

Advertisements

22:24 on 13th of Nov 2018

Jam segini ini enak enaknya bersihin bbrp kerjaan rumah yg blm kepegang, termasuk bersihin muka. Juga bersihin email kantor yg penuh. Lalu juga buka buka hasil online shop. Atau sekedar pump sambil nonton film.

Atau tidur.

Tantangan Diet kali ini dipersembahkan oleh Chiffon cake yang nggak habis habis, menu catering yg seafood-an, indomie indomie an di lemari, kacang rebus yg terlanjur beli mentahan sebungkus gedhe dan cream cheese yg entah kenapa ga ada yg makan.

Alhamdulillah tertolong oleh Mr Kingkong Banana, Mendoan masak sendiri, buah buahan dan kurma. Tiap inget roti dan kueh, langsung ambil kurma dan minum air, makan nasi putih dan lauk, minum air putih banyak banyak.

Sore ini menggila makan pisang goreng gula Mr Kingkong Banana sekotak 😆😆😆 tambah nanas 1,5 biji di samping makan malam. Padahal siangnya bikin mendoan dan abis dong banyak potong.

Jadi, siapa bilang kalau diet itu bisa bikin kurus. Aku terlalu pintar cari subtitusi makanan.. karena alih alih sarapan buah, aku malah sarapan nasi pake semur jamur.

Besok harus lebih terarah, karena tambahan kalori yg diperlukan utk ibu menyusui sebenarnya hanya sekitar 600 kalori. Bukan jastifikasi yess untuk makan menggila, karena kan musti tetep kontrol parameter darah.

Diet Lagi

Dulu sewaktu si Anak Pambayun lahir premature, dia dirawat di NICU/ Perina selama 3 minggu dan sempat alergi ASI, setiap minum ASI, saturasi oksigennya turun bahkan sampai lupa napas. Sehingga membuat saya harus diet 4 macam makanan dan produknya. Yaitu Kacang kacangan, Telur, Seafood dan Susu sapi. Jadi termasuk di dalamnya adalah segala macam minuman kekinian di cafe atau coffee shop (beruntung saya lebih suka kopi hitam), termasuk juga di dalamnya terasi dan roti rotian.

Nah si Adek, sekarang ini lain lagi. entah kenapa kulit muka dan kepala bagian atasnya bruntusan.. selama 3 hari ini saya sudah diet kacang kacangan dan seafood, dan mulai hari ini baru mau coba tambah diet telur untuk melihat dan mengevaluasi alergen apa major.

Diet memang nampaknya susah, tapi kalau sudah di jalani sih nanti ya gitu gitu aja. Hitung hitung ngembaliin score kolesterol dan asam urat yg agak ga keurus beberapa bulan ini.

Jangan kuatir kelaperan yess mommy (ngomong ama kaca..), masih banyak ikan air tawar, jejamuran, unggas segala macem, daging segala macem dan tahu tempe sayur mayur buah buahan.

*langsung pack singkirin kekacangan, pie, cheese cream olesan almira (ini kesukaan!), chiffon cake, sari roti etc..

Diane

it was a beautiful afternoon. Sun was shining so bright. Some people decided to enjoy that afternoon by running, or just spending their time outside with their love ones.

Diane, was the one who give no shit on all the bright thing that afternoon. Empty face and rushing steps passed the lane right after her shift in a hospital. Entered her house and laid on the couch. World was crumbling for her. A full week tears wasnt enough..

No, she didnt cry for the broken up thing. She didnt cry for the man who left her.

She cried for the foolness she had. She cried for the time she passed by. Trusted the untrusted one.

She got up from her laid. Opened all warmthe windows, let all the light beautified that warm afternoon.

Well, this crumbling world is so beautiful and warm.

She sipped her best tea and promised herself to live her life.

since my first kid was born premie 33weeks and he is an exclusive pump boy, so i had to work extra hard to fed him.

Im so grateful once i can fed him breastmilk until 22mos old. even sometimes i have had fed him formula milk due to the spare i have.

These are some ways to improve the breastmilk as per my experience :

1. prepare pump tools before your delivery time. do research before, put the optimum one and match the budget. medela manual pump and mooi silicone pump is the best for me. fyi, i have medela swing harmony and spectra double pump i9 as the comparators.

2. ask doctors if there’s some medicine or vitamin to stimulate your breastmilk like moloco, domperidone etc.

3. pump regularly, once in 3 hours maximum. this is the very pointing point! the law of demand and supply applied.

4. do power pump in a same time everyday.

5. make it as your me time. preparing some novel, movie or song to accompany your pump time.

6. put vegetables, carbs and protein in your daily menu.

7. and the last, prepare your self to fight your own ego. all these pump thing’s gonna be tiring and exhausting, smile mommies!

Note : this post has written to celebrate ‘100 bottles of breastmilk spare in a month’. it is a big step for me since it was only 77 bottles in 2 months at my first round.

Warns :
*this is a presonal notes. Every skin has their own specification, so it has their own regime too.

Find yours and match the budget!

Here is my list and enjoy my bla bla :

-Wardah Bright Wash Foam : Yess

– Turmeric a Kiehl’s Mask (a manual exfoliating masks) : No

– Shell Mask Sari Ayu ( a manual exfoliating masks) : Yess. —-> murah meriah dan exfoliate well.

– Firming Kiehl’s overnight mask : Yess

– Calendule Kiehl’s mask : Yess. But i will stop repurchase it once i plant a calendula on my small backyard.

– green Kiehl’s mask : No

– SK II Water Cleanser : No. It’s dried my skin, Clarins Water Comfort : wait and see, still comparing and looking for others with better price/ muraaah.

– Clarins Eye Cream, La Mer Eye Cream : wait and see.. still comparing

– The Lotion La Mer : Yess (200cc for 3-4 mos).

– Clarins Double Serum : Yess (small pack for 3mos)

– Shea Butter Lip Balm of The Body Shop, Lip Balm by La Mer : still comparing but so far i prefer to use the body shop’s one due to the price.

– Creme de La Mer : Yess (small jar for 4-5 mos, i used it 3-4 times a week).

– Clarins Neck Cream : Yess if only i got another free pack. (30cc for 2 mos). If theres no free pack, i will extend my face cream to my neck. solved..!

– Laneige Foot Sleeping Ball : Yess

– La Mer The Pressed Powder : wait and see

– Laneige BB Cushion : wait and see

– Vaseline Hand and body lotion : Yess

– Mark and Spencer hand and body lotion : No. terlalu wangi.. eyk kurang suka yang ter-la-lu.

– Clarins Stretchmark Cream : i think it’s gonna be a No.

– Clarins Treatment Oil : No. Mehel.. pake minyak olive mustika ratu atau minyak kelapa aja.

– Clarins Lait Buste and Clarins Gel Buste : No. i enjoy my self as a new two kids mom.

Note: La Mer pricely high yess.. Musti bijaksana makenya. Since masih punya baby, jadi masih sering tidur malam dan sebaiknya sih ga cium cium bayi kalo lagi make krim. Kesian aja gitu kalo kena krim kriman, pastinya makenya jadi lebih jarang lagi yaa atau tar aja kalo masuk kantor.

Yang terpenting adalah : Krim anti keloid ku kemane yess? kok disappear sih??

Tag Cloud